Home

Achtergrond 160 x bekeken

Obama overlegt met Zuid-Korea en Japan

De Amerikaanse president Barack Obama heeft zijn Zuid-Koreaanse ambtsgenoot Lee Myung-bak verzekerd van zijn steun bij de verdediging van Zuid-Korea, een dag na de tweede kernproef van Noord-Korea.

Beide staatshoofden kwamen vandaag in een telefoongesprek overeen nauw samen te werken om een resolutie van de VN-Veiligheidsraad te bewerkstelligen, met daarin harde maatregelen tegen Noord-Korea's atoom- en raketprogramma.

Ook sprak Obama telefonisch met de Japanse premier Taro Aso om te pleiten voor een gezamenlijke reactie op Noord-Korea. Obama verzekerde Japan opnieuw van zijn toewijding Japan te verdedigen en te zorgen voor behoud van vrede en veiligheid in Noordoost-Azië.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.