Home

Achtergrond 175 x bekeken

OPEC handhaaft productieniveau

De Organisatie van Olie-Exporterende Landen (OPEC) heeft zoals verwacht haar productieniveau onveranderd gelaten.

Dat liet de Saudische olieminister Ali al-Naimi donderdag weten na afloop van een OPEC-bijeenkomst in Wenen. Volgens het oliekartel is de productie onveranderd gelaten om de wereldeconomie te helpen herstellen van de recessie. De OPEC is tevreden met het huidige prijsniveau. De prijs van een vat lichte Amerikaanse olie ligt nu op meer dan 63 dollar. Al-Naimi verwacht dat de olieprijs later dit jaar oploopt tot 70 dollar als de economie herstelt en de vraag aantrekt.

Het officiële productieplafond van de OPEC bedraagt ruim 24,8 miljoen vaten per dag. Het oliekartel is goed voor ongeveer 40 procent van de wereldproductie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.