Home

Achtergrond 146 x bekeken

OESO-landen zien grootste krimp sinds 1960

De dertig bij de OESO aangesloten landen zagen in het eerste kwartaal van dit jaar de grootste economische teruggang sinds het bestaan van de organisatie.

Dat stelde de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) vandaag. Vergeleken met het voorgaande kwartaal kromp de economie gemiddeld met 2,1 procent in de lidstaten, de grootste krimp sinds 1960, aldus de OESO.

De Verenigde Staten zagen een krimp van 1,6 procent van het bruto binnenlands product in het eerste kwartaal van dit jaar. Voor de zestien landen die de euro hanteren, was dat 2,5 procent. Japan noteerde een daling van 4 procent, tegen 3,8 procent in het laatste kwartaal van 2008.

Vergeleken met het eerste kwartaal van 2008 zagen de OESO-landen in het eerste kwartaal van dit jaar een daling van het bruto binnenlands product van 4,2 procent. Voor Japan geldt met deze vergelijking een daling van 9,1 procent en voor Duitsland 6,9 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.