Home

Achtergrond 151 x bekeken

Noord-Korea vuurt twee korteafstandsraketten af

Het leger van Noord-Korea heeft vandaag twee korteafstandsraketten gelanceerd richting de Japanse Zee.

Dat meldde het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap op basis van bronnen binnen de regering van Zuid-Korea.

De lanceringen in Noord-Korea komen een dag na de ondergrondse kernproef, die internationaal grote ophef veroorzaakte. Maandag lanceerde Noord-Korea daarnaast drie korteafstandsraketten, die doorgaans een bereik hebben van circa 130 kilometer.

Noord-Korea vuurde de afgelopen jaren meerdere malen grond-schipraketten of schip-schipraketten af in de Gele Zee en in de Japanse Zee. De lanceringen werden vaak uitgevoerd in periodes van regionale spanningen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.