Home

Achtergrond 154 x bekeken

Noodweer teistert zuidoosten Australië

De Australische overheid heeft zaterdag duizenden inwoners van de zuidoostelijke deelstaat New South Wales de opdracht gegeven hun huizen te verlaten vanwege het aanhoudende noodweer.

Grote delen van de deelstaat staan onder water. Zeker 20.000 mensen zijn door het natuurgeweld van de buitenwereld afgesneden. In totaal zijn zeven steden ontruimd. Reddingsdiensten hebben dertig mensen gered. Voor een 70-jarige man kwam de hulp te laat. Hij stierf zaterdag in zijn auto tijdens een vluchtpoging.

Het slechte weer houdt al dagen aan, waardoor de situatie voor veel mensen steeds benarder wordt. Een aantal rivieren is buiten de oevers getreden. Duizenden hectaren grond staan onder water. Enorme golven beuken op de kust en sleuren auto's mee terug naar zee. Forse regenbuien en harde rukwinden teisteren de huizen die nog niet onder water staan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.