Home

Achtergrond 1223 x bekeken

Nettowinst Coroos International stijgt 1,5 miljoen euro

Conservenproducent Coroos International heeft vorig jaar een nettowinst geboekt van 7,5 miljoen euro, 1,5 miljoen euro meer dan een jaar eerder.

Dat blijkt volgens het Financieel Dagblad uit het jaarverslag van het bedrijf.

Het bedrijfsresultaat verbeterde met bijna 50 procent tot 14,8 miljoen euro. De omzet groeide tot 135 miljoen euro. De familieonderneming verwacht dit jaar een zelfde resultaat als vorig jaar, bij een hogere omzet.

De inkoopprijzen van de bonen, erwten en wortelen die Coroos verwerkt zijn in 2008 sterk gestegen. In de meeste gevallen is Coroos er blijkbaar in geslaagd de prijzen door te berekenen naar de afnemers. De meeste producten worden als eigen merk verkocht door supermarktketens in Frankrijk en Duitsland.

Of registreer je om te kunnen reageren.