Home

Achtergrond 170 x bekeken

Nederlandse manager ligt niet wakker van recessie

Bijna driekwart van de managers kampt met een slaaptekort. Zes op de tien zeggen dat hun werkprestaties daaronder te lijden hebben.

Dat blijkt uit onderzoek dat Philips onder managers in vijf landen, waaronder Nederland, hield.

Van de ondervraagde managers gaf 40 procent aan dat de huidige economische situatie hen nachtrust kost. "Opmerkelijk is dat de Nederlandse manager beter slaap en minder stress ervaart dan buitenlandse collega's'', aldus de onderzoekers. Bij de Nederlanders gaf maar 15 procent aan dat zij wakker liggen van de recessie.

Nederlandse managers slapen gemiddeld het langst en hebben aanzienlijk minder tijd nodig om in slaap te vallen dan hun buitenlandse collega's. Amerikaanse leidinggevenden slapen het slechtst. Bijna drie op de tien zegt 's nachts wakker te liggen door de stress die zij ervaren op het werk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.