Home

Achtergrond 151 x bekeken

'Motief misschien nooit duidelijk'

De kans bestaat dat nooit (helemaal) duidelijk wordt waarom Karst T. op Koninginnedag met zijn auto inreed op publiek langs de route van de koninklijke rijtoer.

Dat zei een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) donderdag.

Politie en justitie zoeken nog met man en macht naar het motief van de 38-jarige man uit Huissen om een aanslag te plegen op leden van het Koninklijk Huis. Omdat Karst T. zelf een van de zeven personen was die door zijn actie omkwamen, kan de politie van hem niet meer de reden horen. Ook zijn ouders gaven donderdag aan dat ze geen idee hebben waarom hun zoon de actie heeft ondernomen.

Vlak nadat T. met zijn auto door de mensenmenigte heen was gereden en tegen monument De Naald tot stilstand was gekomen, hebben politiemensen nog wel wat woorden met hem kunnen wisselen. Op basis daarvan kwam justitie tot de conclusie dat hij een gerichte aanslag had gepleegd op leden van de koninklijke familie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.