Home

Achtergrond 262 x bekeken 1 reactie

Monsanto klaagt DuPont aan voor misbruik technologie

DuPont en haar dochteronderneming Pioneer H-Bred hebben illegaal gebruik gemaakt van Roundup Ready herbicide-tolerante technologie.

Monsanto klaagt de ondernemingen daarom aan. "Zoals het gezegde gaat, imitatie is de oprechtste vorm van vleierij", aldus bestuursvoorzitter Hugh Grant van Monsanto. "Hoe dan ook, het onrechtmatig afpakken van technologie is noch imitatie, noch vleiend."

Monsanto zegt de zaak hoog op te nemen, juist omdat de sector sterk afhankelijk is van het respecteren van patenten. "Een echt technologiebedrijf levert producten door haar eigen innovatie en eerlijke samenwerking. DuPont heeft hierin gefaald."

Pioneer Hi-bred heeft net als honderden andere zaaigoedproducenten de rechten gekocht om soja en mais met Roundup Ready eigenschappen te vermarkten. Het bedrijf wilde de eigenschappen vervangen door een door hen zelf ontwikkelde eigenschap, glyfosaat-tolerantie.

De "Optimum GAT"-eigenschap die Pioneer ontwikkelde blijkt echter onacceptabele risico’s voor boeren mee te brengen, schreef de onderneming zelf. Volgens Monsanto onderving Pioneer dit probleem door de Roundup Ready eigenschap te gebruiken op een andere wijze dan waar deze voor bedoeld is.

Eén reactie

  • no-profile-image

    T. de Klerk

    patenten op landbouw producten en systemen zouden verboden moeten worden. je mag (zeker in derde wereld landen) boeren niet dwarszitten in hun pogingen hun mensen van voedsel te voorzien.Dit soort gebruik van macht is gewoon crimineel gedrag.het gaat allemaal alleen maar om geld.

Of registreer je om te kunnen reageren.