Home

Achtergrond 179 x bekeken

Minister akkoord met splitsingsplan Essent

Minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) heeft dinsdag het splitsingsplan van energiebedrijf Essent goedgekeurd.

Ze kwam wel met een aanwijzing om zeker te stellen dat er na de operatie twee financieel gezonde bedrijven ontstaan. Ook is afgesproken dat de aandeelhouders een lagere winstuitkering krijgen, waardoor meer geld overblijft voor de netbeheerder. "Met mijn aanwijzing is de beoordeling van het splitsingsplan van Essent naar tevredenheid afgerond'', aldus de minister.

In haar aanwijzing gaat Van der Hoeven niet in op het eigendom van kerncentrale Borssele dat na de overname van Essent door het Duitse RWE ook deels in Duitse handen zou kunnen komen. Ze heeft de aandeelhouders van Essent wel verzocht om een oplossing die tegemoetkomt aan haar wens en die van de Tweede Kamer om Borssele in overheidshanden te houden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.