Home

Achtergrond 199 x bekeken

Melkontvangst april 1,6 procent boven quotum

De melkontvangst in de maand april was 1,6 procent boven het quotum zoals dat op jaarbasis is vastgesteld voor het jaar 2009/2010.

Dit blijkt uit berekeningen van het Productschap Zuivel (PZ).

In het melkquotumjaar 2009/2010 mogen de Nederlandse veehouders 1 procent meer melken dan in het afgelopen quotumjaar. In de eerste maand van het nieuwe jaar molken ze echter al 2,6 procent meer. Dat komt neer op een hoeveelheid van 25,5 miljoen kilo.

Inmiddels is de melkaanvoer iets gedaald, zo blijkt uit signalen van diverse zuivelbedrijven. Daarbij moet ook worden aangetekend dat de melkproductie in het voorjaar altijd relatief hoog is. Toch is de grote aanvoer in april opmerkelijk, vooral gezien de lage melkprijzen die veehouders ontvangen.

Of registreer je om te kunnen reageren.