Home

Achtergrond 155 x bekeken

'Meer subsidieregelingen voor energiebesparing'

Als de regering nieuwe subsidieregelingen in het leven roept om energiebesparing in huis aan te moedigen, zullen veel Nederlanders daarvan gebruikmaken.

Dat concludeert het HIER-Klimaatbureau naar aanleiding van een enquête die is opgezet in het kader van het HIER-klimaatstraatfeest. Het onderzoek is zaterdag gepresenteerd.

In het HIER-Klimaatbureau werken ongeveer veertig organisaties samen zoals de Novib, het Rode Kruis en de Dierenbescherming. De organisaties willen energiebesparing in Nederlandse huishoudens bevorderen.

Het HIER-Klimaatstraatfeest wordt zaterdag gehouden in vijfhonderd straten in Nederland. De bewoners hebben het straatfeest gewonnen door energie te besparen. In de enquête geven de deelnemers aan best open te staan voor energiebesparingen, maar dan moet de voorlichting verbeteren. Ook moeten procedures om subsidies aan te vragen eenvoudig zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.