Home

Achtergrond 191 x bekeken 1 reactie

Meer huisdieren in asiels

Het aantal dieren in asiels is toegenomen. Ruim 78.000 honden en katten zaten in 2008 in de opvang.

De dierenasiels vingen vorig jaar meer zwerfkatten en -honden op. De Dierenbescherming maakt zich zorgen en lanceert maandag een campagne om baasjes te werven.

Het valt de dierenorganisatie op dat als bepaalde honden uit de mode raken, dit soort rassen vaker in het asiel belanden. Tegenwoordig is het 'in' om een kleine 'makkelijke' hond te hebben. Hierdoor wachten veel grote soortgenoten als herders en boxers op een baasje. Ook de kleine en felle Jack Russel moet het ontgelden. "Deze modehond is weer uit'', liet directeur Frank Dales weten.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Vooral tegen de vakantietijd willen weer veel dierenliefhebbers van hun dier af,dit zijn wel vaak mensen die op de PvdD stemmen,ze vinden dit de normaalste zaak van de wereld,daar zijn die dierenasiels toch voor.

Of registreer je om te kunnen reageren.