Home

Achtergrond 219 x bekeken

MVO Nederland zoekt half miljoen extra financiering

MVO Nederland heeft circa 500.000 euro extra nodig om haar taken goed te kunnen uitvoeren en uitbouwen.

Daarom wordt gezocht naar nieuwe fondsen. Dat zegt Karin Jansens, projectmanager van het adviesbureau voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hollandsch Glorie, dat werkt aan een 'duurzaam' tomaatconcept en eiergroothandel Kwetters behoren tot de partners van MVO Nederland. Op hen en nog tientallen andere bedrijven wordt door de organisatie een beroep gedaan extra geld in te brengen.

Het levert volgens de woordvoerder waarschijnlijk echter maar een ton op. MVO Nederland meent dat vanwege de recessie aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen moet worden ondersteund. Die aandacht kan namelijk juist nu verslappen. Het half miljoen is volgens MVO Nederland nodig om te voldoen aan de groeiende vraag vanuit het bedrijfsleven. "We worden gevraagd te spreken op congressen, adviseren bedrijven en organiseren evenementen", aldus de woordvoerder. "De werkdruk is onhoudbaar."

Op dit moment werken bij de organisatie circa 20 mensen, waarvan enkelen in deeltijd. De organisatie wordt momenteel geheel betaald door de overheid. Het meeste geld komt van het ministerie van economische zaken.

Of registreer je om te kunnen reageren.