Home

Achtergrond 170 x bekeken

Leger meldt dood leider Sri Lanka

Het leger van Sri Lanka heeft vandaag de dood van de leider van de Tamil Tijgers, Velupillai Prabhakaran gemeld.

Volgens een vooraanstaande legerfunctionaris is hij gedood, toen hij op de vlucht was voor de regeringstroepen.

De mededeling kan niet worden geverifieerd, omdat het leger geen onafhankelijke waarnemers en journalisten in het strijdgebied in het noorden van Sri Lanka toelaat. Eerder had het leger de dood gemeld van zeker drie andere prominente leden van de Tamil Tijgers, onder wie Charles Anthony, de 24-jarige zoon van Prabhakaran.

Honderden betogers hebben bij de Britse ambassade in Colombo geprotesteerd tegen de steun die Groot-Brittannië de Tamil Tijgers zou geven. Zij gooiden met tomaten en eieren. Enkele ruiten sneuvelden.

De Tamil Tijgers, die sinds de jaren zeventig streden voor een onafhankelijke staat voor de Tamils in het noorden en oosten van Sri Lanka, legden zondag de wapens neer. Sri Lankaanse militairen trokken zondag het laatste gebied binnen dat nog in hun handen was.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.