Home

Achtergrond 189 x bekeken

Lagere winst TenneT

TenneT, beheerder van het landelijke elektriciteitsnetwerk, heeft vorig jaar de winst iets zien dalen door hogere financieringslasten.

De nettowinst bedroeg 50,7 miljoen euro, 4,5 procent minder dan een jaar eerder. Dat liet het bedrijf, waarvan alle aandelen in handen zijn van de Nederlandse staat, vandaag weten in zijn jaarverslag.

TenneT investeerde vorig jaar fors om Nederland een centrale plaats te kunnen geven in de distributie van elektriciteit. In totaal ging het om een bedrag van 282 miljoen euro, tegen 166 miljoen euro in 2007, waardoor de financieringskosten opliepen.

De komende jaren wil TenneT verder uitbreiden. Het bedrijf verwacht jaarlijks ongeveer 400 miljoen euro te investeren. Eerder deze week liet het al weten daarvoor financiering te hebben geregeld bij een internationale groep banken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.