Home

Achtergrond 190 x bekeken 7 reacties

LTO boos op Wouter Bos

Minister Wouter Bos van Financiën kan een brief op poten verwachten van voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland.

Maat is "woestkwaad'' over uitlatingen van Bos in het tv-programma Buitenhof. Daarin wekte de vicepremier de indruk dat het Europese landbouwbeleid 70 miljard euro kost, hoewel het om 37 miljard gaat. "Ik mag van een minister van Financiën toch verwachten dat hij de cijfers kent'', zegt Maat.

De LTO-voorman zei vandaag in een gesprek met de pers zich ook "buitengewoon gestoord'' te hebben aan andere uitlatingen van Bos in het programma. Volgens Maat heeft de minister veel te weinig oog voor het economische belang van de boeren en tuinders in ons land en doet hij geen recht aan belangrijke veranderingen die in de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden.

Maat, die zelf bijna acht jaar in het europarlement zat, vindt niet dat hij zo kort voor de verkiezingen voor het Europees parlement als belangenbehartiger aan partijpolitiek doet. Ook zei hij dat LTO Nederland geen stemadvies geeft. Wel maakte de organisatie een analyse van de verkiezingsprogramma's. Dat doen organisaties als VNO-NCW en FNV ook, aldus Maat.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Karel

  Wat zal Bos onder de indruk zijn van woest boze brief van een DA-man. Want bijna geheel LTO is CDA en man. Ik denk dat Bos gelijk heeft.

 • no-profile-image

  Broodvechter

  PvdA niets op met Agrarisch Nederland?
  En Waelkens dan die noemt zich boer?

 • no-profile-image

  dirk

  Die gooid Bos gelijk in de prullemand Moet Maat ook effe naar de partij voor dieren gaan want die hebben het over 40 eurocent van elke euro Dit spotje word dagelijks uitgezonden via radio 1 Ook zo n linkse club met duidelijk eigen meneing net als buitenhof Zelfde presetatoren

 • no-profile-image

  Riek

  Wat zal Bos nu bibberen? Het LTO is toch een afdeling van het CDA met in besturen alleen mannen?

 • no-profile-image

  paul

  Als je naar het verkiezingsprogramma kijkt van de pvda, voor de europese verkiezingen, zijn deze heel boer-onvriendelijk, dus agrarisch Nederland kan zoiezo beter niet op de pvda stemmen.

 • no-profile-image

  jan

  Opvallend dat LTO zich nét voor de EU verkiezingen nog eens politiek gaat uitspreken. En waarschijnlijk is het ook bedoeld om de onrust onder boeren wat te sussen. Nou, meneer Maat, het wekt niet de indruk dat u zich nu opeens hard gaat maken voor boeren. Dat had u 5 jaar eerder moeten doen!!!

 • no-profile-image

  alles moet

  Denk dat bos er van schrik, maar maat heeft wel een punt. Alles duidt erop dat pvda de landbouw kapot wil maken. Door de opnie te bestoken met list en bedrog. Maar ook om een totale sector van de kaart te vegen. Nu zijn het de nertsenhouders in 2018, daarna de varkenshouders in 2028 en tot slot in 2035 ook de melkveehouders. Blijven alleen een paar akkerbouwers/boswachters over. En we moeten troep eten vanuit het buitenland, waar totaal geen zicht is op welzijn,milieu, verboden stoffen ed. Maar we hebben wel een paar geweldige banken........ en we hoeven geen miljoen overheidssubsidies meer te geven aan die terroristische talibanstrijders van pvdd, wakkerdier, varkensinnood en al die andere walgelijke figuren

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.