Home

Achtergrond 180 x bekeken

Kwaliteit huurauto's vakantielanden slecht

De kwaliteit van huurauto's in het buitenlandlaat te wensen over.

Een op de tien auto's die werd meegegeven mocht zelfs technisch gezien niet de weg op. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek van de ANWB en haar zusterorganisaties. Uit de steekproef kwam ook naar voor dat twee op de drie bedrijven onvoldoende informatie geven over de risico's en beperkte dekkingen. Ook werden vaak achteraf allerlei bijkomende kosten in rekening gebracht.
De ANWB onderzocht verhuurbedrijven in zeven verschillende Europese vakantielanden, waaronder Turkije, Kroatië, Spanje en Italië. De verhuurbedrijven waren onderdeel van internationale ketens, nationale ketens en lokale verhuurbedrijven.

Verhuurmaatschappij National op het Griekse Kos kwam als beste uit de bus. De slechtste auto werd verhuurd in Thira op het Griekse eiland Santorini. Daar kreeg het testteam een auto mee met een beschadigde band, vervormde velgen en zelfs een ontbrekende wielbout. Van de onderzochte internationale ketens scoorde alleen Avis op alle bestemmingen goed. De kwaliteit bij de overige ketens verschilde aanzienlijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.