Home

Achtergrond 159 x bekeken

Karadzic schokt rechter met verkeerde heilige

Radovan Karadzic leek even te willen slijmen, vandaag aan het begin van de voorbereidende hoorzitting in zijn zaak voor het Joegoslavië-Tribunaal.

Hij feliciteerde de Britse VN-rechter Iain Bonomy "met de dag van de Heilige Joris vandaag, een heilige die niet alleen de Serviërs vereren, maar ook de Engelsen.''

De Heilige Joris is inderdaad de patroonheilige van Engeland. De Schot Bonomy hoorde Karadzic hoofdschuddend aan en zei vervolgens met enigszins gespeelde verontwaardiging: "Ik ben geschokt. Mijn heilige is Andreas.'' De Heilige Andreas is de beschermheilige van Schotland.

Veel Schotten hebben er moeite mee dat zij op het Europese vasteland en elders buiten Groot-Brittannië vaak worden aangezien en aangesproken als Engelsen. Schotten zijn geen Engelsen. Wel Britten natuurlijk. Engeland en Schotland smolten in 1707 samen krachtens de Acts of Union (Wetten van Unie) die door de parlementen van beide landen werden aangenomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.