Home

Achtergrond 182 x bekeken 5 reacties

Kamer wil langere uitrijperiode mest

Een grote meerderheid in de Tweede Kamer wil dat de uitrijperiode van mest voor grasland op zand- en lössgrond met een halve maand wordt verlengd, en loopt van 15 februari tot 1 september.

De Kamer steunde vanmiddag hiertoe een motie van PvdA'er Harm Evert Waalkens. De motie kreeg steun van CDA, VVD, GroenLinks, SP, ChristenUnie, SGP en de groep-Verdonk. De Kamer wil dat minister Gerda Verburg hierover opnieuw gaat onderhandelen met de Europese Commissie. Verburg heeft eerder in een Kamerdebat al gezegd het met de Commissie bereikte akkoord niet open te willen breken. Volgens haar brengt dit de derogatie voor de melkveehouderij in gevaar.

In het akkoord is een uitrijperiode afgesproken van 1 februari tot 1 augustus voor grasland op zand en löss. Dat is een maand korter dan nu nog het geval is.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Guus Mulders

  heet hol stop da idee maar in je hol
  als er minder mest tegelijk wordt uitgereden
  dan is er niet zoveel vervuiling en heeft de natuur de tijd om te herstelen.

 • no-profile-image

  Rick Hol

  Niks verlenging van de uitrijperiode van mest. Het overbemesten en dus het vergiftigen van het grondwater moet per direct een halt worden toegeroepen!

  Generatie's na ons krijgen de rekening gepresenteerd van dit zotte beleid tot nu toe. Nog afgezien van het vernietigen van het oerwoud op veevoer te verbouwen voor de Nederlandse bio-industrie!

  Geen kwantiteit maar kwaliteit, door diervriendelijke en duurzame productie!

  Als we in dit hele kleine zeer drukke en volle landje, voor ons zelf kunnen produceren in harmonie met de natuur, dan hebben we ons doel bereikt.

  Rick Hol

 • no-profile-image

  gert

  De oppervlaktewateren worden het meest vervuild door de rioolzuiveringsinstallaties ,die in perioden van veel regen ,gewoon het verontreinigde afvalwater moeten lozen op de meren ,kanalen en rivieren omdat ze onvoldoende opslagcapaciteit hebben

 • no-profile-image

  de jong

  beste meneer hol

  u moet toch even beter zich verdiepen in de melkveehouderij !! voordat u zo domme opmerking plaats!

 • no-profile-image

  henk

  als wij langer dierelijke mest mogen aanwenden . kunnen wij beter voer winnen van ons land zodat u mooie oerwoud niet hoeft worden gekapt !

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.