Home

Achtergrond 148 x bekeken

'Huizenprijs daalt dit jaar met 5 procent'

Rabobank verwacht dat de huizenprijzen dit jaar met 5 procent zullen dalen en volgend jaar met 1 procent.

Die voorspelling doet de bank vandaag in het kwartaalbericht over de woningmarkt.

De bank komt tot de conclusie aan de hand van cijfers over het tanende consumentenvertrouwen. "Dat staat onder druk en het risico bestaat dat dat nog verder daalt'', zegt een woordvoerder van de bank. Daarom zijn de mensen niet bereid om grote aankopen te doen.

De cijfers over huizenprijzen van het Kadaster en de NVM zijn gebaseerd op de prijzen van verkochte huizen. Maar dat zegt niet alles over de prijzen van te koop staande huizen. "Er zijn twee groepen kopers te onderscheiden. Een groep die het huis per se kwijt wil of moet en een groep waarbij er geen haast achter zit en die gewoon een bepaald bedrag voor hun huis willen krijgen.'' Die laatste groep kan de gevraagde prijzen voor huizen nog wat hoger houden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.