Home

Achtergrond 162 x bekeken

Hotel Hongkong omgeven door media

Het hotel in Hongkong waar zes Nederlanders in quarantaine zijn geplaatst, is omgeven door media.

Tientallen journalisten en cameramensen doen verslag van de maatregel, die ervoor moet zorgen dat de Mexicaanse griep zich niet verder verspreidt in China.

Politieagenten met mondkapjes bewaken de in- en uitgangen van het hotel Metropark in de wijk Wanchai. De straten rond het hotel zijn afgezet met blauw-wit lint. Winkels nabij het gebouw zijn op last van de politie gesloten.

Gezondheidsmedewerkers zijn aanwezig om de tweehonderd gasten en honderd personeelsleden van het hotel in de gaten te houden. Volgens een woordvoerder wordt gezorgd voor de ,,essentiële behoeften'' van de mensen. Ook worden psychologen ingezet. Mensen die symptomen vertonen, gaan naar het ziekenhuis. Daar bevinden zich al drie van de zes Nederlanders.

China vreest voor een grootschalige uitbraak van de Mexicaanse griep, met de uitbraak van het SARS-virus in 2003 en het vogelgriepvirus, dat nog steeds slachtoffers eist, in het achterhoofd. Daarom gaan de autoriteiten sneller over tot drastische maatregelen dan elders ter wereld.

Hotelgasten die weigerden in het pand te blijven, zijn dan ook gedwongen overgebracht naar een quarantaine-unit aan de grens van Hongkong. Twaalf mensen verblijven in dat pand, waar tijdens de SARS-uitbraak ook mensen in afzondering werden geplaatst. Door SARS kwamen driehonderd mensen om het leven in Hongkong.

Inmiddels heeft Peking ook besloten de vluchten tussen Shanghai en Mexico aan de grond te houden. Alle mensen die met de zieke Mexicaan gevlogen hebben, worden opgespoord en in quarantaine geplaatst.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.