Home

Achtergrond 193 x bekeken

Honderden honden gedumpt op eiland Maleisië

Dierenactivisten in Maleisië proberen enkele honderden op een eiland gedumpte honden te redden.

Sommige viervoeters zijn de hongerdood gestorven, andere verdronken toen ze probeerden terug te zwemmen naar het vasteland. Ook eten sommige honden overleden soortgenoten op, melden Maleisische media.

Het lot van de achtergelaten honden zonder eten en drinken trekt wereldwijde belangstelling. De oprichtster van dierenasiel Harige Vrienden Boerderij (FFF) zegt duizenden e-mails en vele telefoontjes van bezorgde mensen te hebben ontvangen. Ook sturen mensen geld om de dieren te redden.

Inwoners van de westelijke plaats Pulau Ketam brachten de dieren naar eigen zeggen naar het onbewoonde eiland Pulau Tengah, opdat de viervoeters niet een spuitje zouden krijgen van de autoriteiten. De rondzwervende honden zorgden voor overlast.
FFF wist tot nu toe slechts enkele honden te redden. De bange dieren laten zich niet gemakkelijk vangen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.