Home

Achtergrond 300 x bekeken 2 reacties

Hogere prijs EHS moet onteigening voorkomen

De provincie Groningen onderzoekt de mogelijkheid om hogere prijzen te betalen voor gronden ten behoeve van de EHS.

Door hogere prijzen te betalen wil de provincie onteigening voorkomen. Door de Europese regelgeving moet de provincie bij vrijwillige verwerving onderhandelen op basis van actuele marktprijzen. Dat geeft beperkingen. De provincie onderzoekt mede daarom of ze van de Europese Commissie toestemming kan krijgen om voor bepaalde zaken meer te kunnen bieden dan de actuele marktprijs, zonder dat er sprake is van ongeoorloofde staatssteun.

Groningen moet de komende jaren nog 862 hectare grond aankopen voor de EHS en 1.525 hectare grond ruilen.

Kelly Lubbers

Laatste reacties

  • no-profile-image

    ab

    Inderdaad in een straal van 200 km rond Nederland liggen honderduizenden hectaren gronden waar landbouw niet mogelijk is. Goede gronden ontrekken is niet goed. 15% van ons budget en daarmee 15% van onze werkgelegenheid heeft met ons dagelijkse voedsel van doen.

  • no-profile-image

    Riny

    Betaal de boer meer voor zijn product en hou op met je EHS. Dat hoeft helemaal niet van Brussel. Kijk over de grenzen hoeveel natuur daar is, echte natuur, die grond is nergens anders geschikt voor. Moet al die goede dure landbouwgrond in dit kleine Nederland kapot gemaakt worden met daarbij nog is zeer veel geld over de balk smijten? Hoe gaat het platteland na de bliksem?

Of registreer je om te kunnen reageren.