Home

Achtergrond 188 x bekeken

Hoger saldo pluimveehouders door lagere voerprijzen

Pluimveehouders hebben in het eerste kwartaal van dit jaar beter gedraaid dan vorig jaar.

Zowel leghennenhouders als vleeskuikenbedrijven realiseerden een beter saldo, zo blijkt uit cijfers van het LEI. Een gemiddeld leghennenbedrijf haalde in de eerste drie maanden van 2009 een saldo van 84.000 euro, ruim 20.000 euro hoger dan in 2008. Dit komt vooral door de lagere voerprijzen, de opbrengstprijzen bleven vrijwel gelijk.

Het kwartaalsaldo op een gemiddeld vleeskuikenbedrijf kwam uit op 37.000 euro, 6.000 euro lager dan vorig jaar. Daar tegenover stonden echter tegenvallende opbrengstprijzen, wat een gemiddeld bedrijf 17.000 euro kost, terwijl eendagskuikens bovendien iets duurder werden.

Het kwartaalsaldo voor de vleeskuikenhouderij is vergelijkbaar met dat van het laatste kwartaal in 2007. Dit is niet genoeg om winst te maken, na aftrek van de niet-toegerekende kosten blijft een negatief inkomen over.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.