Home

Achtergrond 307 x bekeken 3 reacties

Hete lucht in strijdt tegen ziekten en schimmels

Zwartebessenteler Lauran Vermue uit het Zeeuwse Heinkenszand is de eerste Nederlandse teler die zijn gewas behandelt met hete lucht.

Vermue gebruikt daarvoor een machine van het Amerikaanse bedrijf Lazo Thermal Pest Control. De machine blaast lucht van 100 graden Celsius door het gewas. Ziekten en schimmels gaan dood, maar het gewas overleeft. Vermue is enthousiast. "Ik heb niet hoeven spuiten, dus het lijkt veelbelovend. Eind juli weet ik hoe de definitieve resultaten zijn." Foto Anton Dingemanse

Akkerbouwer Adriaan Sandee uit het Oost-Groningse Onstwedde spuit zijn zetmeelaardappelen, 200 hectare voor Avebe, tegen onkruid. "Ze komen net boven", zegt Sandee, die ook loonwerker is. "Dit middel kun je toepassen als maximaal 20 procent boven is. Anders richt het te veel schade aan." Sandee heeft twee spuiten van 54 meter breed. Met een medewerker kan hij dus 108 meter tegelijkertijd spuiten. "Door de wind hebben we weinig spuituren. Straks komt er een explosie van werk." Foto Koos van der Spek

Voerconcern Hendrix UTD heeft zestig verschillende maisrassen, diverse graszaadmengsels en groenbemesters ingezaaid. Dat gebeurde op een demoveld van 7 hectare gelegen aan de A32 tussen het Drentse Meppel en Havelte met behulp van drie zaaimachines. Begin september zijn bezoekers welkom om de verschillende gewassen te bekijken. Het thema van de demovelddagen is vitaliteit en rendement. Tijdens deze dagen zijn er diverse workshops over producten en werkwijzen. Foto Hendrix UTD

Foto

Administrator

Laatste reacties

  • Professor Wardenclyffe

    Jakkes , Hendix klinkt voor mij net zo erg als monsanto, raar hè.Het zal toch stiekem geen gm mais zijn? omg we worden belazerd,er wordt gewoon niet gemeld of het om gg omais gaat of reguliere mais.Het ene moment heet het proefveld en dan noemt het tuig het opeens een demoveld. en zo worden we allemaal voorgelogen.

  • B bob

    Zodra de GGO mais van Lucifer rijp is kun je met een uv lamp de doodshoofdjes op de maiskorrels waarnemen. Zo weet ik altijd welke velden ik in de brand moet steken Prof.

  • B bob

    Lucifer verliest de markt hier in Texas maar mag rekenen op de corrupte EU ambtenaren en koopbare 'onderzoekers' bij jullie in de Benelux.

Of registreer je om te kunnen reageren.