Home

Achtergrond 207 x bekeken

Handel wil af van Europees labelplan voedingswaarden

Freshfel, de Europese koepelorganisatie voor groente- en fruithandel, signaleert bij de achterban bezwaren tegen een nieuw Europees plan voor voedingswaardelabelling.

Freshfel zegt zorgen te hebben dat het systeem bij consumenten onvoldoende het belang van groente en fruit duidelijk maakt. Het systeem Daily Guidance Allowance (GDA) onderscheidt suikers, calorieën, zout en vet. "Het kan voorkomen dat een cola light beter naar voren komt dan een appel. De vitamines achter groente en fruit komen in het systeem niet tot uitdrukking", zegt een Freshfel-woordvoerder.

Freshfel zegt nog een standpunt te willen innemen de komende periode. De koepel signaleert veel weerstand. "Er zijn meer dan duizend amandementen tegen ingediend. Er is ook besloten het besluit door het parlement over de verkiezingen heen te tillen. Dat betekent dat nieuwe parlementariërs pas in september zich gaan inlezen op het onderwerp." Freshfel denkt dat de consumptie van groente en fruit verhoogd kan worden als de labels ook een vitaminemelding doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.