Home

Achtergrond 332 x bekeken

Halsbandparkiet en andere exoten online

Exotische dieren en planten die hier eigenlijk niet horen, maar het wel goed doen. Naturalis en het ministerie van LNV hebben 925 exoten bijeengebracht op internet.

Dat maakten ze vandaag bekend. De informatie is niet alleen om deskundigen op weg te helpen, maar moet er ook toe leiden dat minder exoten worden uitgezet.

Bekende exoten zijn de halsbandparkiet, Coloradokever en grote waternavel. De groene parkiet was een volièrevogel uit India en Noord-Afrika die nu in menig stadspark gedijt. Over de schade die deze vogels kunnen veroorzaken is nog niets bekend.

Bij de grote waternavel, een plant die vooral in Noord-Amerika voorkwam, is dat wel duidelijk. Waterschappen worden inmiddels op kosten gejaagd om de watergangen die deze plant inneemt, vrij te maken. De grote waternavel werd in 1994 voor het eerst in het wild waargenomen, toen hobbyisten hun overtollige vijverplanten in de sloot achter hun huis gooiden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.