Home

Achtergrond 160 x bekeken

Haarlemmermeer verbiedt opslag vliegtuigwrak

Turkish Airlines moet binnen drie weken wrakstukken van de in februari verongelukte Boeing 737 weghalen uit een loods in Hoofddorp-Noord.

Dat heeft de gemeente Haarlemmermeer dinsdag aan de luchtvaartmaatschappij laten weten. Burgemeester Theo Weterings van Haarlemmermeer was vorige week al boos op Turkish Airlines, omdat die de opslag van de wrakstukken niet gemeld had bij de gemeente. De opslag kwam aan het licht toen bezoekers van een sportschool naast de loods door kerosinedamp last kregen van hun luchtwegen en hoofdpijn.

Volgens de gemeente heeft Turkish Airlines drie overtredingen begaan. De opslag van het vliegtuigwrak gebeurt zonder milieuvergunning, het bestemmingsplan voorziet er niet in en de scheidingswand tussen de loods en de sportschool is niet brandwerend genoeg. ,,Er zijn regels overtreden'', zegt burgemeester Weterings. "Wij handhaven de wet.''

Turkish Airlines heeft nu drie weken de tijd om de wrakstukken naar een andere plek te verplaatsen. Gebeurt dat niet dan dreigt er een boete van 100.000 euro voor de Turkse maatschappij. De eigenaar van de loods moet verder uiterlijk deze week extra ventilatie aanbrengen in de sportschool.

De Boeing van Turkish Airlines crashte 25 februari vlak voor de landing op Schiphol. Daarbij kwamen negen mensen om het leven en raakten tientallen passagiers gewond.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.