Home

Achtergrond 146 x bekeken

'Groene woonbon' voor minister Van der Laan

Tweede Kamerlid Ineke van Gent (GroenLinks) heeft minister Eberhard van der Laan (Wonen) vandaag tijdens een debat over de woningmarkt alvast een kolossaal model van de 'groene woonbon' aangeboden.

De groene woonbonnen gaan, als dit idee van GroenLinks tenminste wordt overgenomen, naar een deel van de huizenbezitters voor bijvoorbeeld dubbel glas, extra isolatie en de aanleg van zonnepanelen. GroenLinks droomt van een bon van 500 euro voor elk huishouden met een inkomen tot een ton en met een huis ouder dan twintig jaar. Het geld moet uiterlijk in 2010 zijn gespendeerd.

"De groene woonbon is een win-winsituatie. Het is goed voor het milieu, zorgt voor banen en is goed voor de portemonnee van huizenbezitters. Ik zou zeggen, minister Van der Laan, waar wacht u nog op?!'', aldus Van Gent vandaag. Van der Laan bedankte GroenLinks, 'het groenste paard van stal', maar kon geen toezegging doen. Hij komt er in een later overleg op terug.
Naar schatting kost de woonbon 350 miljoen, zegt GroenLinks.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.