Home

Achtergrond 176 x bekeken

GroenLinks: stroomverbruik apparaten in euro's

Elektronicawinkels zouden het stroomverbruik van nieuwe apparaten in euro's moeten vermelden op het etiket.

De huidige aanduiding in watt is voor de meeste consumenten te vaag, stelt kandidaat-Europarlementariër Bas Eickhout vandaag.

"We moeten consumenten aanmoedigen om energiezuinige apparaten te kopen. De meeste consumenten kiezen met hun portemonnee'', vindt Eickhout, die bespeurt dat electronicaconcern BCC al is begonnen met zulke aanduidingen. GroenLinks wil het vermelden van het energieverbruik in euro's verplichten in de hele EU.

Het Europees Parlement verwierp vorige week een plan van de Europese Commissie om de huidige energielabels op televisies, koelkasten en dergelijke te veranderen. De meeste parlementsleden vonden het plan te onduidelijk. Het zou fabrikanten ook onvoldoende prikkelen hun apparaten nog zuiniger te maken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.