Home

Achtergrond 203 x bekeken

Griekse politie jaagt op bijenmoordenaar

De politie van het Griekse eiland Thassos staat voor een raadsel.

Een onbekende dader heeft dit weekeinde enkele van de bijenzwermen op het eiland vergiftigd, die al vele decennia het onderwerp van ruzie tussen bijenhouders en hoteleigenaren zijn. Hotelhouders zien de bijen als vijanden, omdat ze de gasten steken.

Sinds 1934 bestond al een regel dat bijenkorven ten minste 30 meter van een huis moesten staan. Drie jaar geleden werd op initiatief van de hotelhouders eveneens bepaald dat de bijenkorven niet meer in bij toeristen populaire plaatsen mochten staan. Volgens experts komen de bijen echter op de bloemen rondom de hotelzwembaden af.

De hotelhouders op Thassos zweren niets met de vergiftiging te maken te hebben.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.