Home

Achtergrond 168 x bekeken

Grensarbeid gestimuleerd met betere informatie

Het moet makkelijker worden voor mensen in het grensgebied van Nederland met de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen om in het buurland te werken.

Nu worden Nederlandse en Duitse grensarbeiders vaak gehinderd door gebrekkige en/of onjuiste informatie over de gevolgen die het werken over de grens heeft.

Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) gaat daarom maandagmiddag met zijn collega Karl-Josef Laumann van Noordrijn-Westfalen afspraken maken over een betere informatievoorziening. Zo zullen ze een intentieverklaring tekenen voor de ontwikkeling van een Duits-Nederlands internetportaal, die de grenspendelaars op het web helpt aan de juiste informatie.

De afspraken vloeien onder meer voort uit een proef die de voorganger van Donner, Aart Jan de Geus, ongeveer twee jaar geleden is begonnen met Laumann om grensarbeid te stimuleren. Toen was bekend dat bijna 9000 Nederlanders en ruim 15.000 Duitsers in het grensgebied met Noordrijn-Westfalen in hun buurland werkten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.