Home

Achtergrond 177 x bekeken

Greenpeace krijgt meer geld

De donateurs zijn Greenpeace Nederland goed gezind. Ondanks de economische crisis hebben de donateurs in 2008 nog nooit zoveel geld aan de milieuorganisatie overgemaakt.

De actiegroep haalde vorig jaar bijna 5 procent meer geld binnen, in totaal 23,8 miljoen euro.
Dat staat in het jaarverslag van Greenpeace Nederland. Volgens directrice Liesbeth van Tongeren gaat het om iets minder mensen dan andere jaren, maar die wel meer geld geven: "We zitten nu op 550.000 donateurs. Daarmee zijn we groter dan alle politieke partijen samen en groter dan de grootste omroepvereniging.''

Van Tongeren denkt, ondanks de crisis, het belang van het milieu en noodzakelijke klimaatverandering in alle lagen van de bevolking is doorgedrongen. "Daarom zeggen die mensen: 'Greenpeace doe er wat aan'.'' In het jaarverslag zegt de directrice het heel inspirerend te vinden hoeveel mensen schone en duurzame energie willen.

Het afgelopen jaar omschrijft Greenpeace als succesvol. "Dankzij jarenlang aandacht vragen voor de crisis van onze zeeën en de opzienbarende actie met grote stukken natuursteen in de Noordzee is het onderwerp zeereservaten hoog op de politieke agenda gekomen. Na dertien jaar vertraging wees minister Verburg (LNV) afgelopen december de eerste gebieden op zee aan die beschermd moeten worden'', staat in het jaarverslag.

Het komende jaar staat vooral in het teken van de klimaatconferentie in Kopenhagen. ,,Nederland moet haar goede positie vasthouden en ook echt uitvoeren. Dat betekent ook geld beschikbaar stellen om wereldwijd onze bossen te behouden, zegt Van Tongeren. "Het klimaat raakt ons allemaal: zowel arme mensen in de Derde Wereld als de mensen in het rijke Westen."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.