Home

Achtergrond 913 x bekeken

Fusie Total Produce en bedrijf oude Citronastop

De Nederlandse tak van multinational Total Produce en Vevici Fruit fuseren.

Vevici is ontstaan uit directieleden en verkopers van Citronas die vorig jaar opstapten bij Fruitmasters. Dat wordt bevestigd op het hoofdkantoor van Total Produce in Rotterdam.

Volgens berichten van Total Produce betreft het een fusie en geen overname. Van 1 mei af handelen de bedrijven onder de groepsnaam Total Produce BV. Later deze maand zullen de activiteiten van Vevici Fruit worden ondergebracht in het kantoor van Total Produce in Rotterdam.

Bij Vevici Fruit wordt de oude naam aan de telefoon nog gehanteerd. De directie van het bedrijf wil door de gevoeligheid niet reageren. Fruitmasters voerde eerder een kort geding tegen de directie en overweegt nog een bodemprocedure. Fruitmasters wil ook niet reageren op de fusie.

In 2008 werd bekend dat de toenmalige directie van Citronas enkele keren bij moederbedrijf Fruitmasters had aangedrongen op een overname van het bedrijf (management buyout). Fruitmasters weigerde. De directie vertrok vervolgens en nam een belangrijk deel van het verkoopapparaat mee.

Toen werd verondersteld dat een ander bedrijf hierbij betrokken was. Oud-directeur Michel Jansen van Citronas is nu directeur van Total Produce Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.