Home

Achtergrond 211 x bekeken

Franse Doux krijgt ruim 60 miljoen EU-steun

Het Franse pluimveebedrijf Doux heeft vorig jaar 63 miljoen euro aan EU-steun ontvangen en is daarmee de grootste ontvanger van EU-bedragen in Frankrijk.

Doux krijgt geen toeslagrechten maar ontving dat geld met name als exportsubsidie. Frankrijk deelde vorig jaar in totaal 10,39 miljard euro aan EU-bijdragen uit aan 508.000 bedrijven, boeren en tuinders.

Dat blijkt uit de lijst die het bureau voor toeslagrechten ASP heeft gepubliceerd. Onder de grootste 24 ontvangers in Frankrijk, elk met een bedrag van meer dan 5 miljoen, zit geen enkele boer. Meestal gaat het om exportsubsidies, investeringssteun en andere bijdragen aan coöperaties of verwerkende bedrijven zoals de suikerfabrieken Tereos en Saint Louis Sucre. De 487.177 boeren zelf mochten onder elkaar 9,5 miljard euro verdelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.