Home

Achtergrond 145 x bekeken

Frankrijk bezit bijna hele Belgische energiemarkt

De Franse staat heeft bijna de gehele energietoevoer in België in handen gekregen, tot schrik van de Belgische regering.

Het staatsbedrijf EDF nam maandag energiebedrijf SPE-Luminus over, het een na grootste energiebedrijf in België. Eerder had een ander Frans staatsbedrijf al het grootste energiebedrijf Electrabel opgekocht.

De Belgische minister Vincent Van Quickenborne (Economie) vraagt EU-commissaris Neelie Kroes (Concurrentie) om een onderzoek. Hij wil dat Kroes onderzoekt of de Franse staat als aandeelhouder van zowel Electrabel als SPE-Luminus de prijzen in België kan gaan bepalen. De Franse regering zou de energieprijzen in België flink kunnen verhogen, nu daar geen grote concurrentie meer is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.