Home

Achtergrond 151 x bekeken

Flinke toename griepbesmettingen in VS

Het aantal bevestigde gevallen van Mexicaanse griep in de Verenigde Staten is de afgelopen dagen scherp gestegen.

Dat heeft de Amerikaanse gezondheidsautoriteit CDC zondag laten weten.

In de laatste rapportage van de CDC wordt gesproken over bijna driehonderd nieuwe gevallen terwijl een dag eerder al zeshonderd nieuwe besmettingen waren vastgesteld. De teller staat nu op ruim 2500. Dat is meer dan in Mexico, het land waar de uitbraak van het virus begon.

Wel is het dodental in de VS met drie beduidend lager dan bij de zuiderbuur. Daar zijn tot nu toe zeker 48 mensen overleden door besmetting met het H1N1-griepvirus.

"Meer besmettingen, meer opnames en meer doden door deze uitbraak zullen zich voordoen de komende dagen en weken'', aldus de CDC. De Mexicaanse griep is in zeker 44 van de vijftig Amerikaanse staten en de federale hoofdstad Washington DC opgedoken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.