Home

Achtergrond 218 x bekeken

Essent en RWE leggen milieuafspraken vast

De energiebedrijven Essent en RWE hebben afspraken over investeringen in duurzame energie in Nederland vastgelegd.

Het gaat om bindende afspraken, zo hebben de bedrijven vandaag bekendgemaakt.

Met het contract worden eerder overeengekomen investeringen van RWE in Nederland "nog eens extra bevestigd''. Zo wordt tussen 2009 en 2013 anderhalf miljard euro gestoken in windenergie en wordt er geïnvesteerd in technologieën als warmtepompen. Verder bevat het zogeheten duurzaamheidscontract afspraken over serviceverlening in gebieden waar Essent actief is.

Het Duitse RWE wil Essent overnemen. De meeste aandelen van Essent zijn in handen van provincies en gemeenten. Provinciale Staten van Brabant stemde vorige maand met een kleine meerderheid tegen de overname van Essent door RWE. Een van de redenen is dat er te weinig garanties zijn dat in duurzame energie wordt geïnvesteerd. Gedeputeerde Staten van de provincie heeft nog geen besluit genomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.