Home

Achtergrond 179 x bekeken

Eetstoornis nu ook via internet te behandelen

In navolging van andere organisaties die mensen met een alcohol- en gokverslaving helpen via internet, komt Tactus Verslavingszorg ook met een internetsite die anorexia- en boulimia-patiënten ondersteunt.

De website Eetprobleemdebaas.nl wordt zaterdag gelanceerd tijdens de Landelijke Publieksdag Eetstoornissen van de Stichting Anorexia en Boulimia Nervosa (SABN).

Volgens de stichting lijden in Nederland ongeveer 5500 mensen aan anorexia, ruim 22.000 mensen aan boulimia en hebben 160.000 mensen last van eetbuien. "Daarnaast zijn er nog zo'n 263.000 mensen die niet precies onder een van deze groepen vallen, maar hier wel veel gelijkenissen mee vertonen, ook wel de eetstoornis NAO genoemd'', aldus de stichting.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.