Home

Achtergrond 242 x bekeken

Eerste Nederlands 'eerlijk' visrestaurant

Nederland is een visrestaurant met een MSC-certificaat rijk.

Visrestaurant De Parel in Vreeswijk is het eerste restaurant in Nederland dat het 'predikaat voor duurzaamheid', het MSC-keurmerk, op het menu mag zetten. Het MSC-keurmerk is een onfhankelijk, internationaal keurmerk voor duurzaam wildgevangen vis. Dat heeft de organisatie vrijdag bekendgemaakt.

Visserijen verdienen het MSC-certificaat pas als een onfhankelijk onderzoeksteam heeft aangetoond dat hun manier van vissen niet bijdraagt aan overbevissing. Ook mag de vistechniek geen schade aan het milieu opleveren.

Eigenaar Merijn de Launay van De Parel serveert vooralsnog twee duurzame vissoorten, de Albacoretonijn en de wilde Alaskazalm. Hij serveert de duurzame vissoorten omdat hij denkt aan de toekomst, zo zegt hij. "Als het goed gaat met de vis, kunnen wij vis blijven serveren. De vispopulatie moet wel op stand blijven.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.