Home

Achtergrond 202 x bekeken

EO betaalt mee aan onderdak aspergestekers

De Evangelische Omroep (EO) heeft meebetaald aan een hotelovernachting voor bijna twintig Roemeense aspergestekers die werkten voor een aspergekweekster in het Brabantse Someren.

Een woordvoerder bevestigde vandaag een bericht hierover in het AD en het Nederlands Dagblad.

De EO besloot de helft van de logieskosten te betalen omdat de omroep de eigenaresse van de aspergekwekerij dinsdagavond in het programma Knevel & Van den Brink wilde hebben. De 46-jarige vrouw wilde wel komen, maar liet weten dat ze de hele avond nodig zou hebben om noodhuisvesting te regelen voor de Roemenen.

De EO heeft die taak toen op zich genomen en heeft ongeveer 200 euro bijgedragen aan de kosten. "Het is heel gebruikelijk om bij interviews te voorzien in praktische zaken'', aldus een woordvoerder. "We wilden haar graag hebben, anders hadden we alle energie moeten steken in een nieuwe gast.''

De aspergekwekerij kwam afgelopen week in opspraak omdat buitenlandse werknemers in slavernijachtige omstandigheden hun werk moesten doen. De politie heeft de eigenaresse woensdagnacht aangehouden voor overtreding van de woningwet en belemmering van politieonderzoek.

Lees ook http://www.agd.nl/1076578/Nieuws/Artikel/Politie-pakt-aspergekweekster-Someren-op.htm

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.