Home

Achtergrond 235 x bekeken

Dode door Mexicaanse griep in Canada

In de Canadese provincie Alberta is een vrouw aan Mexicaanse griep overleden.

Dat hebben de gezondheidsautoriteiten in de westelijke provincie gisteren laten weten. De vrouw is rond 35 jaar oud en had recentelijk geen bezoek aan Mexico gebracht. Ze zou echter met meer gezondheidsproblemen hebben gekampt. In Canada sterven elk jaar 4000 personen aan griep.

Na Mexico en de Verenigde Staten is Canada het derde land, waar een persoon aan de Mexicaanse griep is overleden. In Mexico staat het aantal officieel bevestigde sterfgevallen op 45, in de Verenigde Staten op twee (onder wie een Mexicaans jongetje op bezoek).

Ondertussen werd in Italië het eerste besmettingsgeval in het land zelf bekend. Een 70-jarige man liep het nieuwe H1N1-virus op van zijn kleinzoon van 11 jaar die onlangs op vakantie in Mexico was. De bejaarde Romein zou herstellende zijn.

Ook heerst de griep nu officieel in Australië en Panama. De ministers van Volksgezondheid van deze landen maakten dat bekend.

Een Australische vrouw heeft het virus onder de leden sinds ze terugkeerde van een reis naar de Verenigde Staten. Bij terugkeer in Australië was de vrouw, een inwoonster van de staat Nieuw-Zuid-Wales, alweer hersteld van de griep.

In Panama gaat het om een jongeman en een jongen. De man was in de Verenigde Staten geweest. Het is onduidelijk waar de jongen ziek is geworden.

In Japan is ook voor het eerst de Mexicaanse griep geconstateerd. De autoriteiten in het Aziatische land meldden vandaag dat een Japanse docent en twee studenten zijn besmet.

De drie maakten deel uit van een groep die in Noord-Amerika op schoolreis was geweest. De groep van 49 personen was vrijdag vanuit de Amerikaanse stad Detroit teruggevlogen naar Japan. Zes personen werden na terugkeer in Japan naar het ziekenhuis gebracht omdat ze ziek waren.

De drie besmette Japanners zijn in quarantaine geplaatst. Hun toestand is stabiel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.