Home

Achtergrond 162 x bekeken

Derde akkerbouwers nog geen partij gekozen

Ongeveer een derde van de akkerbouwers weet nog niet op welke partij ze gaat stemmen bij de Europese verkiezingen.

Die worden op 4 juni gehouden. Bijna 8 procent van de akkerbouwers gaat niet stemmen.

Van de akkerbouwers die wel gaan stemmen, kiest 59,3 procent voor het CDA. De VVD is de één na grootste partij onder de akkerbouwers met 23,1 procent van de stemmen. Met name de grotere akkerbouwers, met meer dan 75 hectare grond, stemmen op de VVD. Christen Unie/SGP halen 10,2 procent van de stemmen.

Dat blijkt uit een enquête die marktonderzoeksbureau Geelen Consultancy deze week heeft gehouden onder 201 akkerbouwers. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Agrio Uitgeverij.

De kleinere akkerbouwers vinden de bedrijfstoeslagregeling het belangrijkste onderwerp. Daarna volgen het export- en importbeleid. Bij de grotere akkerbouwers is het juist andersom. Natura 2000 wordt nauwelijks genoemd.

Of registreer je om te kunnen reageren.