Home

Achtergrond 191 x bekeken

De emiritushoogleraar Jan Pen is 'springlevend'

Verschillende media, waaronder NOS, de Volkskrant en ANP, berichtten afgelopen weekend onterecht over het overlijden van emeritushoogleraar economie Jan Pen.

Aanleiding daarvoor waren overlijdensadvertenties in Het Parool, waaronder een van 'directie en medewerkers', van Jan Pen die van 1951 tot 1989 bij Het Parool werkte. De hoogleraar met wie hij werd verward, schreef lange tijd onder meer columns voor de Amsterdamse krant.

Het ANP betreurt het misverstand dat is ontstaan. Het bericht dat in de nacht van zondag op maandag even na twee uur op het net verscheen werd een half uur later, onmiddellijk nadat duidelijk was geworden dat het ging om een naamsverwarring, ingetrokken.

Jan Pen en zijn zoon Ties kunnen lachen om het misverstand. Jan Pen: "Ik ben springlevend. Ik kijk naar buiten en de zon schijnt.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.