Home

Achtergrond 217 x bekeken

Dalende tendens melkkoeien

Melkkoeien worden goedkoper. De gebruiksveemarkt staat onder druk, er is nauwelijks vraag. De slechte melkprijs leidt niet bepaald tot drukke taferelen op de gebruiksveemarkt. De handel is ronduit moeizaam.

De prijzen blijven nog enigszins op de been door een erg klein aanbod. Er zijn weinig stoppende melkveehouders. Dat zorgt nog voor wat verlichting. Er is alleen een redelijk vraag naar goede, afgekalfde vaarzen. Maar ook deze handel loopt zeker niet vlot.

De export van vaarzen zet eveneens weinig zoden aan de dijk. Deze export is nog altijd weinig constant. Exporteurs zijn zoekende.

Voorlopig gaan de prijzen iets verder dalen, vooral die van melkkoeien 1e kwaliteit. Het duurt ook nog even voordat de export weer vlot loopt.

prognose:

prijzen dalen verder

Of registreer je om te kunnen reageren.