Home

Achtergrond 150 x bekeken

China waarschuwt EU voor inmenging

De Chinese premier Wen Jiabao heeft de Europese Unie woensdag gewaarschuwd zich niet te mengen in de interne aangelegenheden van het Aziatische land.

De bewindsman sprak na een top met EU-leiders in Praag.

De top stond al gepland voor december. China zegde toen af omdat Nicolas Sarkozy, president van toenmalig EU-voorzitter Frankrijk, een ontmoeting had gehad met de dalai lama, de leider van de Tibetanen in ballingschap.

De gastheer van de top in Praag, president Václav Klaus van Tsjechië, zei na afloop dat het gevoelige onderwerp van de mensenrechten wel door de EU is aangekaart tijdens de top. Het onderwerp zal deel uitmaken van een "strategische partnerschapsdialoog voor de toekomst''.

De EU en China willen nauwere banden aanknopen en gezamenlijk problemen aanpakken als de economische crisis en het broeikaseffect, aldus beide partijen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.