Home

Achtergrond 249 x bekeken 5 reacties

CDA wil Nederlandse stinkkaas terug

Nederland moet weer stinkkaas kunnen produceren vindt Europarlementariër Esther de Lange (CDA).

Nederland en de Europese Unie moeten de regelgeving volgens haar verduidelijken. Vanwege de Nederlandse interpretatie van de Europese hygiëneregelgeving moesten de boeren in ons land stoppen met de productie van zogenoemde rauwmelkse kaasproducten. Andere landen springen echter soepeler om met de regels. België produceert sommige van deze kazen bijvoorbeeld nog wel.

"Mijn vader at altijd Rommedou, maar dat wordt nu niet meer in Nederland gemaakt. Het is jammer dat deze folklore is verdwenen'', aldus De Lange. De CDA'er is verontrust dat Nederlandse boeren nu de dupe worden van de Nederlandse interpretatie van de regels of van de slechte Europese controles in andere lidstaten. "Kleine ambachtelijke bedrijven moeten hun mooie producten kunnen blijven maken'', vindt De Lange, die bij de Europese Commissie voorduidelijkheid heeft gepleit.

Het CDA heeft in de Tweede Kamer ook vragen gesteld over de afwijkende interpretatie door EU-landen en de wellicht onnodig strenge controles van Nederland.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  freek

  ok ok geen verbod iedereen blij.MAAR we doen dan wel een leuke extra belasting die ons land leuker gaat maken en extra leefbaar plus ultra plezier

 • no-profile-image

  gert

  Laat ze zich eens met de echte problemen van de melkveehouder bezighouden en niet met zulke onzin aankomen ,dat zet geen zoden aan de dijk

 • no-profile-image

  Graats

  Dit is een verwoede poging van het CDA om de aandacht af te leiden van het Europese beleid waar zij voor staan: voortzetting van het huidige beleid. Dank je de koekoek Ester, dit is juist onze kans om jullie heilige marktwerking de rug toe te keren.

 • no-profile-image

  gert

  Dan kan ze goed terecht bij die kaasboer uit Wijk en Aalburg,die net voor de tweede keer is veroordeeld voor het gerechtshof in Den Bosch voor de handel in bedorven kaas

 • no-profile-image

  Boerenverstand

  Deze rauwmelkse kaas heeft een een enorme toekomst.Dit maakt de grote zuiveljongens nerveus dus nu zie je deze reaktie via de wandelgangen.Immers veel klachten bij kinderen zoals ADHD heeft vaak te maken met gebrek aan vitamines.Laat nu juist deze vitamines (ADEK enzymen)juist in rauwe melk en kaas zitten.Sally Fallon van uit America doet juist een pleidooi er voor.Vroeger kregen kinderen nog levertraan nu is goed vet schaars straks ook nog bij wet verboden.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.