Home

Achtergrond 184 x bekeken 2 reacties

CDA tegen PvdA-plan omvorming EU-begroting

Het CDA is tegen de plannen van de PvdA om de begroting van de Europese Unie drastisch om te vormen.

PvdA-leider Wouter Bos gaf woensdag aan dat hij 70 procent van de ongeveer 135 miljard euro liever anders en moderner wil besteden. Wat hem betreft gaan vooral het landbouwbeleid en de structuurfondsen op de schop. Volgens de CDA-lijsttrekker voor de Europese verkiezingen Wim van de Camp komt het voorstel erop neer dat de PvdA het landbouwbeleid wil afschaffen en de structuurfondsen beëindigen. Subsidies zouden niet meer naar rijke landen moeten maar naar armere lidstaten. Rijke EU-landen moeten volgens Bos zelf voor hun arme regio's zorgen.

Maar Van de Camp vindt "zo'n botte afschaffing zeer onverantwoord'', zei hij vandaag. De CDA'er wees erop dat in het noorden van Nederland goede projecten lopen met Europees geld, net zoals bij stadsherstructurering. Afschaffing van het landbouwbeleid leidt volgens hem tot ongewenst protectionisme door grote landen.

Lees ook: Bos: EU-begroting moet op de schop

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    dirk

    Het lijkt wel verkiezingstijd.

  • no-profile-image

    Driekske

    Waar gaat dit over? CDA is bang voor dit en dat en hier en gunder. CDA moet eens gaan regeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.