Home

Achtergrond 190 x bekeken

CDA en PVV even groot in peiling

et CDA stijgt een zetel in de jongste peiling van Maurice de Hond. De regeringspartij staat op 31 zetels en is daarmee even groot als de PVV.

De partij van Geert Wilders levert een zetel in ten opzichte van de peiling van vorige week. Andere verschuivingen zijn een zetel winst van voor de ChristenUnie (van 4 naar 5) en een zetel minder voor GroenLinks (van 11 naar 10).

Dat partijleider Wouter Bos zich deze week uitsprak tegen een coalitie van zijn partij met de PVV leidde niet tot verandering in de peiling voor de PvdA. De partij blijft staan op 22 zetels. Ook blijven de VVD en de SP gelijk, met ieder met 14 zetels. D66 staat in de peiling onveranderd op 17 zetels.

Ten opzichte van de Tweede Kamerverkiezingen in 2006 leveren de regeringspartijen nu 22 zetels in. Het CDA zit met 41 zetels in de Kamer, haalt in de peiling 31, PvdA gaat van 33 naar 22 zetels, de ChristenUnie van 6 naar 5. Vooral de PVV en D66 gaan in de peiling met sprongen vooruit ten opzichte van de Kamerverkiezingen. De PVV van 9 zetels in 2006 naar 31 en D66 van 3 naar 17.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.